Announcement

Collapse
No announcement yet.

My geil golden dragon...

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • My geil golden dragon...

    So...

    i was playing a game last night and experienced a random reboot... a complete system reboot... hadn't had one of these in FOREVER...

    i firs thought it was my overclock but then i decided to test my ram...

    i ran 2.5-3-3-7 @ 234 and starting on the second pass of test #5, i started getting errors like crazy...

    so i ran 2.5-4-3-7 @ 234 and still got errors...

    i decided maybe it was my overclock...

    took it down to 1:1 @ 233 @ 2.5-3-3-7 and still got errors...

    tried again at 5:4 @ 234 @ 3-4-4-8 and still GETTING errors...

    the ic7 maxes the voltage out at 2.75 vdimm as you all know...

    this ram is good up to 3.1volts...

    i still have a good .35 volts left on this ram to increase it by but i can't cuz of the board....

    should I:
    1. rma it and get some ocz gold or will i have the same problem with those as well?

    2. keep it and do a vdimm mod to my board?

    3. i'm screwed?

    hahaha...

    thanks guys!

  • #2
    Test #5
    prior to 865/875 boards - memory speed, timings and vdimm related (meaning altering mem speed, timings and/or vdimm saw errors in this test disappear)

    Play with the settings, if not, maybe the ram is flakey. . . . .

    Comment


    • #3
      room temps and case temps higher ? how's the NB temps ?

      i just finished testing my GEIL Goldren Dragon PC3700 on IC7 and did fine at 233mhz 2.5-4-3-7 and 245mhz 2.5-4-4-8 at 2.8v in bios setting
      Last edited by eva2000; 08-07-2003, 10:23 PM.

      Comment


      • #4
        temps are all good...

        33 system
        53 load
        46.5 pwm


        hmm...

        so yeah...

        i dunno what to do...

        think i should return the ram?

        edit: i have one of the new fans on my NB

        Comment


        • #5
          btw hawk:

          i tried everything...

          i tried the highest vdimm possible on the board and the loosest timings of 3-4-4-8 and it still gave errors (actually more errors and early on than 2.5-4-4-8)

          Comment


          • #6
            Do you have a bud that you can test these chips in his/her machine? That would get rid of the headache of RMA'ing anything. . .

            Comment


            • #7
              no i don't

              i'm gonna try bios 1.4 and see if that helps

              the board i got came with 1.5 so i'm gonna see if this works..

              if not then... yeah... maybe rma..

              Comment


              • #8
                still errors...

                but a lot less per pass than before...

                average of 6 per pass...

                now down to 2 per pass....

                i have a feeling that if i can up this voltage to 2.8 or 2.9 then it'll be fine...

                hmm....

                now trying 2.5-4-4-8 with the last two options disabled under GA

                first error shows up usually in pass #5


                should i try using dimm slots 1 and 3 instead? you think that may work? (currently using 0 and 2)

                Comment


                • #9
                  hmm... pass #11 and no errors still

                  i think we have a winner...

                  so yeah... 2.5-4-4-8 isn't too bad i guess ...

                  bandwidth dropped from about 2480ish MB/s to 2210 MB/s

                  hmm... maybe i can try 2.5-4-3-8

                  or 2.5-3-4-8

                  Comment


                  • #10
                    memtest worked at 2.5-4-4-8 ...

                    but one thing i notice now is that when i'm typing.. the typing will stop for about .5 seconds and then all the words that i had typed will show up a little later...

                    is this a ram issue? i have a feeling it is...

                    argh... im gonna have to rma this to geil...

                    why am i having such bad luck with my system these days... i really don't think the amd "gods" are happy with me

                    ok ok j/k j/k...

                    Comment


                    • #11
                      try c2448

                      Comment


                      • #12
                        That should not be a ram issue concerning the delay. Sounds like something running on the machine is hogging CPU cycles. Run Per. Mon and check to see what is taking a hold of the CPU at those times of the slow down. I found something similar on my work machine and it was related to Wild Tanget. Now I only load it when I wanna play. . . . .







                        Originally posted by shimmishim
                        memtest worked at 2.5-4-4-8 ...

                        but one thing i notice now is that when i'm typing.. the typing will stop for about .5 seconds and then all the words that i had typed will show up a little later...

                        is this a ram issue? i have a feeling it is...

                        argh... im gonna have to rma this to geil...

                        why am i having such bad luck with my system these days... i really don't think the amd "gods" are happy with me

                        ok ok j/k j/k...

                        Comment


                        • #13
                          it was kazaa downloading a file that was hogging up the cpu cycles + seti@home running...

                          now that i stopped downloading, everything is fine

                          Comment


                          • #14
                            There ya go bud. . . . .





                            Originally posted by shimmishim
                            it was kazaa downloading a file that was hogging up the cpu cycles + seti@home running...

                            now that i stopped downloading, everything is fine

                            Comment


                            • #15
                              mr-know-it-all :P


                              Originally posted by Hawk
                              There ya go bud. . . . .

                              Comment

                              Working...
                              X